11 Ekim 2012 Perşembe

PATLICAN REÇELİ...

Selamun Aleykümmm..Nasılsınız..
Yakın zamandır post giremedim..Boş durmuyoruz elbette.Ama burayada alışmışız paylaşmayı da sevince aklımız burda kalıyor doğrusu..Bu sezon kendimi baya kışa hazırladım.İnş bol bol misafirlerimiz olurda hep beraber yeriz..
sırada patlıcan  reçeli tarifim var.ilk kez yaptığım ve çok sevdiğim bu lezzeti sizinle paylaşayım dedim .İnş sizde yaparsanız seve seve yersiniz..
malzemeler
*1 kg patlıcan
*1,5 buçuk kg şeker
*limon tuzu,karanfil
yapımı gayet basit.İlk önce patlıcanları soyalım.Kaynar suda 15 dk haşladıktan sonra,daha önceden kaynamakta olan şerbetimizin içine patlıcanları atıyoruz.Burada dikkat etmemiz gereken Patlıcanları şerbete atmadan önce şerbet bayağı kaynayacak ve koyu kıvama gelecek.Patlıcanları atıncada karanfilleride atıp yarım saat kadar daha kaynatıyoruz.Ayrıca karıştırmadan sürekli olarak patlıcanları suyun yüzünden dibe doğru bastıralım.İnş açıklayıcı olmuştur..Size ve bize afiyet olsun..


sevgilerle..

12 yorum:

  1. Aaaa bir yaşıma daha girdim :) ilk defa görüyorum duyuyorum :D
    MErak ettim doğrusu patlıcan reçelini

    YanıtlaSil
  2. mor menekşe;
    bak ne güzel bir bilgiye sahiip oldun.atla gelde konyaya sana ikramda bulunayım canım..sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. ayy nasıl merak ettim ama nolcak şimdi 1 kase isterim:)
    ellerinize sağlıkkk

    YanıtlaSil
  4. Bende lezzetini çok merak ettim doğrusu:)

    YanıtlaSil
  5. turşusu güzel olur ama reçeline hiç denk gelmemiştim..eminim güzel olmuştur..elinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. Patlıcan çok sevdiğim bir sebzedir..Reçelini hiç yememiştim çok merak ettim şimdi:))Hayırlı cumalar..

    YanıtlaSil
  7. Ellerinine sağlık. Namını çok duydum patlıcan reçelinin. Ama yemek ve yapmak bir türlü kısmet olmadı. Duyduğum ve resimden de gördüğüm kadarıyla bu özel bir patlıcan. Buralarda satılmıyor. Yiyecek olanlara afiyet olsun. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. hiç duymadım....
    yeni birşey öğrenmek çok güzel...
    teşekkürler...
    ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  9. turşu falan değil yani bildiğimiz reçel değil mi. Valla hiç duymamıştım, ellerine sağlık hamarat...

    YanıtlaSil
  10. CANIM MİMLEDİM SENİ FIRSATIN OLUP CEVAPLAMAK İSTERSEN...

    YanıtlaSil
  11. eline sağlık,afiyetle yiyin,
    ben de ilk kez yaptım ve dün yayınladım bakalım beğenecekmisin?

    YanıtlaSil

GÖNÜL DOSTLARINA SELAM OLSUN...