23 Ekim 2012 Salı

BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN

Selamların en güzeli Efendimize ve Siz arkadaşlarımın üzerine olsun..
Esselamu-Aleyküm;
Nasılsınız.Bayram temizliklerinizi bitirdiniz mi?
Tatlılar yapıldı mı?Bizler malum yarın memlekete yolcuyuz.Bayramları akraba ziyareti ile geçirmek,  insanı  çok mutlu ediyor.
Ben de şimdiden tüm siz gönül dostlarının bayramını kutlar,Rabbimden hepimiz için hayırlara vesile olmasını dilerim...Yaradan RABBİME EMANET OLUNUZ...

21 Ekim 2012 Pazar

GERİ DÖNÜŞÜM PİDE..

Evet geri dönüşüm pide nasıl mı olur işte böyle..


Dibe çökmüş tahinim vardı evde.Birde şerbetli tatlı yapmıştım.Tatlısını yedik şerbetini de dökmedim ziyan olmasın diye.Ee bayağı geri dönüşüm olmamış mı?Kalan tahini zorda olsa kabından çıkarıp içine şerbeti yedirdim.Sonra da koşarak fırından 1 ekmek hamuru alıverdim.Çay olana kadar tahinli pidelerimiz hazır.Ben çıtır sevdiğim için bayağı incelttim.Siz zevkinize göre yapıp tavada pişirebilirsiniz..AFİYET OLSUN..

19 Ekim 2012 Cuma

DOLAP İÇİ DÜZENLEYİCİLER..

Selamûn Aleyküm..
Nasılsınız arkadaşlarım???
Bakın bakalım böyle dolap içi düzenleyicilerimiz olsa,evlerimizde bize daha fazla alan kalmaz mı??
ben çok sevdim eminim sizde seversiniz...






sevgiler...

17 Ekim 2012 Çarşamba

İRMİKLİ KUP..

Hastayım hasta:-(
Gribal enfeksiyon geçiriyorum..Vücudum kırgın halde baş ağrısı,burun akıntısı..Havalar da acayip.Bu gün burası baya sıcaktı.Kalın giysek ter,ince giysek üşüyoruz.Vücudun sistemi de değişiyor doğrusu..
Yat yat nereye kadar dedim, acıktım ve hemen tatlı yapayım dedim hafif bir şey olsun diye. İrmikli-puding yaptım.Yapımı gayet basit;
2 brd süt,6 kaşık irmik ve 6 kaşık şeker
pudinge ise 2 buçuk brd süt
yapımını bilirsiniz zaten.Sunumda da damla çikolata ile servis yaptım..unutmadan
DUALARINIZI BEKLİYORUM...AEO

16 Ekim 2012 Salı

TURŞULAR,KONSERVELER...

Malum kış aylarına yavaş yavaş adım atıyoruz.Ben tüm hazırlıklarımı tamamladım ve sizin karşınıza görücüye çıktı.Bakalım beğenecek misiniz??
sırayla bakalım neler yapmışım;
*armut domates turşusu
*kornişon turşu
*biberli-domatesli-karnabahar turşusu
*menemenlik domates
*kahvaltılık kapya biber
*pindjur(ajvar)sosu
*kahvaltıya çemen
*yemeklik patlıcan konservesi
*acılı sos
*patlıcan reçeli
*üzüm kompostosu
*vişne kompostosu
* kayısı kompostosu
*şeftali kompostosu
artık sanırım bu kadar yeter değil mi??yoksa Oktay Usta beni yanına çırak alacak((çok ta mütevaziyim))
ama canınız çekmasin gelin hep beraber yiyelim..ayrıca üşendiğim için konservelerimi kilerden çıkarmadan fotoladım..







eyi olmuş mu???

15 Ekim 2012 Pazartesi

5 MİM:-))

sevgili arkadaşım mehtabın rengi beni mimlemiş..
gelelim sorularına;
ÇANTAMDAKİ 5 ŞEY:

*cüzdanım
*telefonum
*anahtarım
*not defterim
*kişisel bakım ürünlerim
ODAMDAKİ FAVORİ 5 ŞEY;
*evin her odası benim olduğu için her yer favorim
*takılarımın ve kişisel bakımlarımın olduğu köşe
*banyo dolabımdaki deterjan kokularını çok seviyorum
*ve yaz boyunca yaptığım kış ürünlerini çok seviyorum..gidip gelip bakıyorum
*ve sizlerle bağlantımı sağlayan laptobum:-)
BU AY PLANLADIĞIM 5 ŞEY;
*buna plan değil nasipse diyerek;
*aöf derslerine daha fazla çalışmak
*kurdele nakışı kursuna hazırlanmak
*arapça kursuna gitmek
*bayram dönüşü temizlik yapmak
*ve yarım kalan dikişlerimi bitirmek
ALMAK İSTEDİĞİM 5 ŞEY;
*eşim için kitaplık
*oğlum için kışlık kıyafetler
*bendeniz için ferace
*koltuklarım için döşemelik örtü
*seramik tencere de alırsam süper olur...
şimdi de bu "mim'i"
*http://istezeynep.blogspot.com
* http://mutfakperileri.blogspot.com
*dilekteninciler.blogspot.com
* http://vanilins.blogspot.com
*http://ogretmeninmutfagi.blogspot.com
arkadaşlara hayırlı olsun..isteyen cevaplayabilir:-)
sevgiler ahlam...

12 Ekim 2012 Cuma

11 Ekim 2012 Perşembe

PATLICAN REÇELİ...

Selamun Aleykümmm..Nasılsınız..
Yakın zamandır post giremedim..Boş durmuyoruz elbette.Ama burayada alışmışız paylaşmayı da sevince aklımız burda kalıyor doğrusu..Bu sezon kendimi baya kışa hazırladım.İnş bol bol misafirlerimiz olurda hep beraber yeriz..
sırada patlıcan  reçeli tarifim var.ilk kez yaptığım ve çok sevdiğim bu lezzeti sizinle paylaşayım dedim .İnş sizde yaparsanız seve seve yersiniz..
malzemeler
*1 kg patlıcan
*1,5 buçuk kg şeker
*limon tuzu,karanfil
yapımı gayet basit.İlk önce patlıcanları soyalım.Kaynar suda 15 dk haşladıktan sonra,daha önceden kaynamakta olan şerbetimizin içine patlıcanları atıyoruz.Burada dikkat etmemiz gereken Patlıcanları şerbete atmadan önce şerbet bayağı kaynayacak ve koyu kıvama gelecek.Patlıcanları atıncada karanfilleride atıp yarım saat kadar daha kaynatıyoruz.Ayrıca karıştırmadan sürekli olarak patlıcanları suyun yüzünden dibe doğru bastıralım.İnş açıklayıcı olmuştur..Size ve bize afiyet olsun..


sevgilerle..

7 Ekim 2012 Pazar

5 Ekim 2012 Cuma

BİZDE BUNLARDAN YAPALIM..






Nette dolaşırken zaman zaman böyle sunumlar görüp beğeniyoruz.Bence de çok farklı güzellikler ortaya çıkıyor.Elimizde olan malzemeleri bu şekilde sunmakta acayip katar..Eminim sizde çok beğeneceksiniz..

4 Ekim 2012 Perşembe

DÜDÜKLÜ TENCEREDE KABAK..

Zaman zaman dar vakitlerde yemek yetiştirme telaşı hepimizin sorunlarındandır..
Yine böyle zamanlar için sizlere pratik bir tarifim var.
2 kaşık zeytin yağı,tuz ve incecik kara kabak..
3dakikada pişen yemeğimize sarımsaklı yoğurdumuzu döküyoruz..
Hem hafif hem lezzetli bir tarif..

KIŞLIK PATLICAN KONSERVESİ..

Allah'ın Selamı ve Bereketi üzerimize olsun..
Tam gazla işler devam etmekte.Bugünde sizlere tavsiye edeceğim kışlık tarifimiz patlıcan konservesi..Bakıyorumda hamarat arkadaşalrımız hemen hemen yaz sebzelerini hep kışlık için değerlendiyorlar.İyi de yapıyorlar çünkü;bende kışın yaz sebze- meyvelerini alma taraftarı değilim.Her sebze meyve zamanın da mevsiminde tüketilmeli..
Neyse bu kadar bilgi yeter.Gelelim konservemize;
malzemeler
*2 kg patlıcan
*2 kg domates
*1 kaşık kaya tuzu
*bir tutam feleğen
Patlıcanlarımızı tamamen soyup,ince küpler halinde keselim.İçi su dolu leğene atalım ki patlıcanlarımız kararmasın.Diğer yandan domatesleri soyup küp küp doğrayalım ve tencereye alalım.Domatesler 10 dk kaynadıktan sonra patlıcanları atalım.Tuzunu da ilave ettikten sonra kaynamaya bırakalım.20 dk daha kaynadıktan sonra ince kıyılmış fesleğenlerimizide atıp 5 dk daha kaynatalım.Sıcak sıcak konserve kavaonozlarımıza koyup,kış geldiğinde taze taze tüketelim...Yapacak olanlara kolay gelsin...




SEVGİLER aHLaM:-)

2 Ekim 2012 Salı

EV YAPIMI ÜZÜM SUYU..

Sevgili blogcanlar:
malumunuz uzmanların dediklerine göre artık hazır bir şey yiyemez olduk.İşte şu yoğurtta şu var,bun da bilmem ne maddesi var..Renk için böcek eziyorlarmış Domuz jelatini varmış vs...




Geleceğimizin mirasçıları olan çocuklarımız için doğal olarak biz anneler endişe içerisine giriyoruz.Artık en doğal,en saf ne varsa onu tüketmeye gayret ediyoruz..Bende bu sebeple meyve suyu yaptım.Zaten marketten aldıklarımızın içerisinde ne kadar meyve var burası şüpheli..
Evdeki kalan üzümlerinizi hatta başka meyveleride bu şekilde değerlendirebilirsiniz..Hepsini karıştırıp karışık meyve suyu da yapabilirsiniz..
Üzümleri ayıklayıp-yıkayıp tencereye koyduktan sonra üzerine yarım çay bardağı şeker ekleyin.Aslında şekeri yeterli oluyor ancak ben çekirdeklerini de blendırdan geçirdim.Çok kekremsi olmasın diye şeker koydum.3-4 tane de karanfil..Üzümler çatlayana kadar 20 dk kaynatın.Blendırdan geçirmeden önce dilerseniz karanfilleri çıkarın dilerseniz kalabilir.Sonra süzgeçten süzün...
Sevgili Anneler!!
Değer verdiğimizçocuklarımıza meyve sularını kendimiz yapalım..

1 Ekim 2012 Pazartesi

KOLAY BÖREK..

Selamûn Aleykümmm..
Nasılsınız?İyi misiniz?Bazen koşuşturmacalardan dolayı gündüzler yetmiyor bile.Bende kış hazırlıkları ile meşgulum..Turşular,soslar,reçeller ve konserveler..Rabbim afiyetle yedirsin inş..
Eeee sizde de vardır hazırlıklar neler yaptınız bakayım...Neyse gelelim postumuza;



Sırada çok  sık yaptığım ve iç harcını sürekli olarak değişik değişik hazırladığım bir tarifim var.Malzemesi :3 ade yufka,3 kabak,tulum peyniri,taze nane,maydanoz,yağ,karabiber,tuz.Görsellerden yapımını anlayabilirsiniz...Eminim sizde yaparsanız afiyetle yersiniz ve çok beğenirsiniz...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...