10 Mayıs 2012 Perşembe

TECRÜBELERİNİZİ PAYLAŞIN BAKALIM...

Malum bahar temizliği derken evde el değmeyen yer yer kalmıyor.Güzel de oluyor tabi.Artık sizin de bildiğiniz gibi eşimin okulu bitince memleketimiz olan Antalya'ya gidiyoruz.Zaman zaman 1 buçuk 2 ay kaldığımız oluyor..Velhasıl;
bahar temizliğinden yola çıkarak ben evde yok iken kuru baklagiller ve baharatlarım havalandırılmadığı için bazen böcekleniyor.Çünkü baklagilleri sakladığım dolabım balkonda acayip güneş alıyor.Geçen sene komşumun evine koyduk.Onun evi  kuzey cephe hiç güneş görmüyor ama yine de onun evinde de aynı sorun oldu..
Eee sade de geleyim sizin tecrübelerinize;
-siz nasıl saklıyorsunuz anacığımmm
-baklagillerin içine sarımsak atılırsa  sorun olmaz dediler..sizden deneyen var mı??
Haydi bakalım hep beraber benim dolaba el atalım:-)))

23 yorum:

ayamaya dedi ki...

Ben bu konuda çok başarısızım , o yüzden tüketeceğimizin fazlasını almıyorum , yardımcı olamayacağım :) ama önerileri sabırsızlıkla bekliyorum

ZEYNEP dedi ki...

Biz de öğretmen bir aileyiz.Tatil olunca memleketlerimize gidiyoruz.Ben o sorunu şöyle çözüyorum.Gideceğimiz gün yaklaştıkça yeni erzak almıyorum.Mümkün olduğunca eldekileri bitirmeye çalışıyorum.Kalanları da yanımda götürüp orda kullanıyorum.Dönüşte yenilerini alıyorum.Sarımsak koyma yöntemi dahil herşeyi denedim olmadı.En iyisi bu yöntem oldu.Hiçbir şey israf olmuyor o zaman.Allah kolaylıklar versin temizliğinizde.

Yemek Sınıfı dedi ki...

nem olan her yerde bu sorun oluyor bence. ben istanbuldayım ve aynı şey defalarca başıma gelince az az alıp buzdolabında muhafaza yolunu tercih ettim, tüm baharatlarım ve baklagillerim kavanozlarda buzdolabının bir rafını ve kapaktaki rafları onlara ayırdım.

Havva dedi ki...

Buzdolabında saklayın. benim evim çok sıcak oluyo yaz kış bu yüzden herşeyim buzdolabında :((

Mehtap dedi ki...

Canim ya hic bilmiyorum ki bakalim bir bilen cikacak mi. ben hic o sorunla karsilasmadim.cok fazla fazla almiyorum zaten bitince aliyorum. Sen de en iyisi tuket hepsini dermisim :)))))

Sevim Çifcibaşı dedi ki...

benim evimde çok güneş alıyor o yüzden sana tuhaf gelebilir ama çok çok almadan alıp buzdolabının bir kasasında saklıyorum.

Kardeşler Nikah Şekeri dedi ki...

Eskiden ninelerimiz,kuru baklagillerini,tarhanasını hep kendi diktikleri bez torbalarda saklarmış..Kuru baklagil denemedim,çünki ben memleketimde yaşıyorum,tatile gittiğim zamanda en fazla 10 gün içinde dönüyorum..Ama annemin yaptığı tarhanayı evlendim evleneli bez torbada saklarım,ertesi seneye kaldığı bile olur ama böceklenme olmaz.Kurubaklagilde işe yarayabilir..Yada arkadaşlarında dediği gibi buzdolabı...

zeynep dedi ki...

Bende bez torbalardan yanayım ama zaten çok fazla almıyorum var olanlarda cam kavanozlarda ve ağzı açık dolaplarda duruyor gerçi bizim buralarda nem vs yok çok tüketen bir aile olduğumuzdan uzun uzadıya dolapta kalmıyor yani hayatım:)
Bu arada kıskandım yazı deniz kenarında geçirecek olmanı ühühühüü:))

TALA (BIRAKTIĞIM İZLER) dedi ki...

Buz dolabını çalıştırıyorsan buzdolabına koy. Olmadı şimdiden tüketmeye çalış o da olmadı getir Antalya ya pişir bizi çağır hep birlikte bitirelim dimi ama :))

TALA (BIRAKTIĞIM İZLER) dedi ki...

Ha yok getirmem diyorsan : tuz koyuyorum ben baklagileri koyduğum kavonoza ama mutlaka cam kavonozda saklıyorum.
Kolay gelsin şimdiden.

Adsız dedi ki...

En sinir olduğum olay bu malesef benim :(
Hani ne derece önüne geçebildik ne derece etkili oldu bilmiyorum ama bez keselerde saklıyor bazılarını annem. Belki hepsini öyle saklasak bu sorun olmaz.. bilmiyorum ..

ehlikeyfchef dedi ki...

buzdolabı fikri çoğunlukta ama uzun süre kalacağından dolayı fişini çekip gidersin belki ben öyle yapıyordum:)o zaman komşunun buzdolabına gözdikeceksin:)

Noblesse dedi ki...

ah bileydim de yardım edeydim, hep yetecek kadar alırım ama annen tüm baklagilleri diktiği bez torbalarda saklardı, hiç birşey olmazdı hem de İzmir gibi nemli bir yerde.

SADE KAHVE dedi ki...

Eşimin arkadaşı 2 sene önce 7 kilo kurufasulye getirdi ben naylon torbada güneş görmeyen hatta ısık görmeyen mutfak dolabında blostik ardiye kutusunda tuttum hiç bişey olamadı 2-3 kilo daha var bir sene daha durur her halde:) zannedersem işin sırrı ısıkta

Adsız dedi ki...

Canımcım kayınvalidemler ve görümcemler yazlıkta çok uzun kaldıkları için onlar giderlerken bakliyatlarını buzdolabına koyuyorlar. Kızkardeşimde Giresunda yaşıyor o da normalde yazın bakliyatlarını buzdolabında saklar her zaman orası da çok nemli olduğu için. Bu arada kolay gelsin.

Funda Ceyhan dedi ki...

Canım, bizim de yaz tatillerimiz uzun oluyor, malum Adana da çok sıcak oluyor. Günlük kullandığım bakliyatları cam kavanozlarda, kalanları da buzdolabında saklıyorum, böceklenme gibi bir sorun da daha hiç yaşamadım. Senin sorunun güneşten de kaynaklanıyor olabilir, benim mutfağım kuzeyde kalıyor. Kolay gelsin sana canım ;)

Mutfaknotlari dedi ki...

canım ben önceki görev yerinde zorlanıyordum çok nemli biyerdi ve herşeyim bozuluyordu
ama konya nemli değil çok bişey olacağını sanmıyorum
ben yinede kurularımın içine nane atarım ona güve gelmez
baklagilede tuz at dediler
burada çok sorun yaşamadım nem olmadığı için
ama olmadı buzdolabını çok düşük derecede çalıştırıp tüm malzemeyi içine bırak
bilemedimki yada ben emanet alayım bari sen gelene kadar:)ilçedeyim ama

Zeynep Zee Sertkaya dedi ki...

Merhaba
Çok takip ettiğim bloglara blogger ödül mimi verdim nacizane. Bir tanesi de senin. Sevgiler...

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

CANIM BEN GELDİM KOLAY GELSİN TERTİBİ ÇOK SEVERİM
ELLERİNE SAĞLIK
:)

Adsız dedi ki...

Bende annemin yazlığına gidiyorum yaz aylarında 3 aya yakın kalıyoruz..
aynı sorun bendede oldu ilk evlendiğim zamanlarda
e acemiyim öyle 4+4 lük bi ev hanımı olmam için çook yol vardı :)
ben dolabın fişini çeker öyle giderdim önceleri
ama geri dönüşümde evde küçük kelebekler olurdu
kayınvalidem buz dolabının fişini çekme tüm baharat ve bakliyatını koy içine çalışsın dedi,öyle yptım gerçekten uzun süre kullanılıyo hiç bi sorun olmadan..
buz dolabını öğrenmeden öncede
güve savar koymuştum kiler dolabıma olmadı,aktardan güveler için yağlar aldım onunla yıkadım kavanozları dolabı sildim yine olmadı
en son çare işe yaradı diyebilirim :)

Unknown dedi ki...

Küçük kızıma hamileyken 9ay evle dogru düzgün ilgilenemedim,muhtelif rahatsızlıklardan dolayı.Benim evim de İstanbul'da,mutfağım da guney cephede olunca güve üretme çiftliği kurduk.Ne yaptimsa kurtulamadım.Kilolarca bakliyati hatta pirinci cope atmak zorunda kaldim.Sonra defne yaprağını keşfettim,bütün bakliyatin icine,dolaplara bolca doldurdum.O günden beri (şeytan kulağına kursun) rahatım.Tavsiye ederim.

herşey tadında dedi ki...

kesinlikle buzdolabına koy ne kullanırsan kullan işe yaramıyor arkadaşım boşver sarmısağı falan sen eşşeği sağlam kazığa bağla ne var ne yoksa buzdolabına koy yahu ben mısırı bile buzdolabına koyuyorum dışarda cam kavanozda kelebeklenmiiş görmemişim o kelebekler kocaman olmuşş;)
sen buzdolabı tavsiyelerine uy bence sevgiler;)

mügepolat dedi ki...

AĞZI SIKI KAPAKLI CAM KAVANOZLAR İŞİNİZİ GÖREBİLİR. BEN BU ŞEKİLDE SAKLIYORUM. ANTEP DE ÇOK SICAK BİR MEMLEKET. EVLİLİĞİMİN İLK YILINDA YAZ TATİLİ İÇİN MEMLEKET GİTTİĞİMDE BENİM DE AYNI ŞEY BAŞIMA GELMİŞTİ. aMA O ZAMAN PLASTİK SAKLAMA KAPLARINA KOYMUŞTUM. CAM KAVANOZLARA KOYDUĞUMDAN BERİ KİLERİM BALKONUMDA OLMASINA RAĞMEN BÖYLE BİR OLAYLA KARŞILAŞMADIM.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...