2 Nisan 2012 Pazartesi

YAPMASI 10 DAKİKA....

İnsanlarla uğraşmak ne kadar zor yaa.Hele insanlara bişeyleri beğendirememek çok sinir bozucu.Efkarlıyım anlaşılan.İçimi dökeyim sizlere.Malum dışarıya sipariş yapıyorum(çeyiz ürünleri)Birisine çeyiz ürünü yaptım dediki; "istediğin gibi boyunu ayarla,süslemelerini zevkine göre yap senin zevkine güveniyorum"dedi.Neyse ben diktim incilerle süsledim.Sonra bugün gelmişler.--Eeee bunu inci yerine dantelle süsleseydiniz,yok küçük olmuş yok bilmem ne..sökseniz olurmu?tek tek incileri doldurmuşum sonra sökecekmişim.neyse dedimki:-boşver "geriver" sen bana dedim geri aldım.Ama 3 gün uğraştım.Sonra da "helal et ama "diyorlar.Ya bende bir anormallik var yada bu insanlarda.Neyse canınızı sıktım.Gelelim postumuza;


2 KABARTMA TOZLU POĞAÇA:
2 su brd yoğurt,yarım su brd sıvı yağ,1 tatlı kaşığı tuz,1 tatlı kaşığı limon suyu,2 kabartma tozu ve aldığı kadar un..içine istediğiniz harçtan koyabiliriz.Ben peynir koydum.
tüm malzemeleri karıştırıp,kulak memesi kıvamında bir hamur olacak.Küçük parçalar kopartılıp klasik poğaça yapar gibi yapıyoruz ve üzerine yumurta sarısını sürüp,çörek otu serpilerek  ısıtılmış fırında 180 derecede pişiriyoruz.Bu tarifi "cahide-jibek"ablamdan aldım.Aslı 3 kabartma tozlu idi ben 2 kattım.sonuç çok güzel oldu.şiddetle tavsiye edilir..

21 yorum:

Ozge nin Renkleri (ozgedesign) dedi ki...

tatlım bozma moralini malesef ticarette böyle insanlarla karşılaşmak mümkün :( insanlarla uğraşmak zor para veriyorsalar %100 hizmet bekliyorlar akıllarını okumanda gerekiyor tabi bunun yanında... Rabbim herkese bizlere de hidayet versin ... Poğaça tarifinde gözüme hoş geldi margarin yok bu benim için artı bi güzellik :) Afiyet olsun

AHLâM'DaN dedi ki...

"tasarımın renkleri"
teşekkür ederim.yorumuna katılıyorum elbette ama insanın iyi niyeti de suistimal edilince insan doğal olarak üzülüyor.dediğin gibi RABBİM bizi iyi, doğru insanlarla karşılaştırsın..teşekkür ederim..

**Yıldızım Sensin** dedi ki...

Merhaba.ay ay bu konudan bende çok dertliyim vallahi.İnsanlar bir tuhaf,yalnız değilsin yani:)))
Sen nasıl heyecanla siparişinle uğraşıyorsun sonrada burun kıvırıyorlar dimi.Malesef ne istediğini bilen insanlar çok az.Allah hayırlısını versin takmayın kafanıza.

hülya dedi ki...

Bencede takmayın oluyor öyle şeyler.Ayrıca poğaça çok güzel olmuş ellerinize sağlık...

Gurme Şirine dedi ki...

canım ellerine sağlık 1 tane poğaça ben alıyorum...
çok güzel olmuş...
kocaman sevgiler...

dikisdikiyorum dedi ki...

Maalesef kendini akıllı zannedip, diğer insanların emeklerini hiçe sayan insanlar var. Ama tabi çok da kafanıza takmayın. Poğaçalar çok güzel tam da elimde çay varken daha da güzel geldi. Arkadaki domatesler de fena değilmiş hani:))

zeynep dedi ki...

Ah canım öyle iyi anlıyorum ki seni hep dua ediyorum Rabb.im bizleri içinde Allah korkusu olan kimselerle karşılaştırsın..

Poğaça tam pazar kahvaltısı içinmiş hemencecik yap ye.
Ellerine sağlık..

Unknown dedi ki...

Hakikaten insanlarla uğraşmak cok zor.Bazen basımı alıp dag basında yasamayı düşünüyorum da olmuyor...Pogacalar cok leziz görünüyor,ellerinize saglık...

MOMOL dedi ki...

nam nam nam diye yiyesim geldi :)

Adsız dedi ki...

İnsanlarla uğraşmak gerçekten çok zor. Ama ticarette daha da zor. Hiç sıkmayın canınızı. Poğoçalarda harika görünüyor. Ellerinize sağlık. Afiyetle.

Noblesse dedi ki...

çayı çok sevdiğim için heralde çayla birlikte yenebilecek tarifleri seviyorum ve yapmaya çalışıyorum ama 10dk benim için imkansız, ellerine sağlık.

Unknown dedi ki...

ne yazık ki,insanlarla yapılan her işte böyle sorunlar çıkıyor..

İnşallah bundan sonra daha tutarlı insanlarla karşılaşırsınız :)

Poğaçalar süper gözüküyor..
Ellerinize sağlık..

yasemin dedi ki...

işiniz çok zor gerçekten.. benim kayınvalidem de terziymiş artık insanların bu tavırlarını çekemediği için bırakmış dikmeyi: ( bu poğaçayı ben de cahide hanımın sitesinde görüp çok beğenmiştimm.. ellerinize sağlık: )

AHLâM'DaN dedi ki...

yani bir ben değilmişim dertli olan.yorumlardan anladığıma göre.hepimizin karşısına zaman zaman böyle insanlar çıkabiliyor.Rabbim bizleri her daim iyi insanlarla beraber kılsın.
Ayrıca hepinize ayrı ayrı teşekür ederim.
iyiki varsınız:-))

nurece dedi ki...

insanlarla ugrasmak zor,üzülmeyin degmiyor...
pogacalar nefis görünüyr,ellerinize saglik.

elifini dedi ki...

madem kafasında bi model varmış niye size bırakıyo beğenmeme lüksü yok bence sizin hem zamanınızı hem emeğinizi çalıyo işiniz çok zor Allah kolaylık versin
poğaça çok lezzetli görünüyo ellerinize sağlık

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

CANIM KENDİNE ÇOK İYİ BAK SEN BİZE LAZIMSIN:)

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

CANIM KENDİNE ÇOK İYİ BAK SEN BİZE LAZIMSIN:)

Adsız dedi ki...

sen birini mutlu edicem diye sevinirken o mırın kırın etsin beğenmesin..Allah'ım hayırlı insanlarla karşılaştırsın..2kabartma tozu olması ilginç, denemek lazım..hilal

AHLâM'DaN dedi ki...

hepiniz çok sağlon.benim yanımda oldunuz bana moral verdiniz teşekkür ederim kızlar...
2 kabartma tozu fazla olmuyor "HİLALCİĞİM""...biz gelince denersin:-)))

http://belguzaranne.blogspot.com dedi ki...

elıne sağlık pratık poaça

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...